A legújabb céges kihívás

Én közel sem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy agrár cégnél fogok elhelyezkedni, hiszen a szüleim mindig is valamilyen diplomával járó irodai munkát szántak nekem, viszont én nem csak hogy nem éreztem jól magam már az iskola padban sem az egyetemen, de el sem tudtam végezni egyetlen szakot sem, szégyen vagy nem szégyen, annyira nem érdekelt ez a hihetetlen unalmas időtöltés, hogy folyamatosan lógtam és már akkor is tulajdonképpen egy kertészetben dolgoztam és folyamatosan pénzt kerestem, ráadásul nem is akármilyen szinten. Akkor döntöttem úgy, amikor sorra buktam el a vizsgákat, hogy nincs mese, otthon a család elé kell állnom és el kell mondanom a tervemet, hogy egy agrár gazdaságban szeretnék elhelyezkedni és ha úgy alakul akár az agrár egyetemet is elvégezni. Gondoltam, hogy nem fogják kitörő lelkesedéssel fogadni, de már nagyon nem éreztem jól magam a hazugságok hálójában, és szerettem volna a saját utamat járni.

Persze iszonyatosan sok energiámba és munkámba telt, de végül a család megnyugodott, az agrár egyetemet elkezdtem, és nagyon jól is haladok vele, nemsokára államvizsgázok, közben pedig egy nagyobb cégnél kezdtem el dolgozni, és így négy év alatt már sikerült a ranglétrán az egyik nagy ágazati vezető jobb kezévé válni. Persze nem könnyű ez az út, hihetetlen sok tőlünk független tényezővel és szakmai kihívásokkal, de iszonyatosan élvezem. A beszerzések nagy része hozzánk tartozik egy ideje, és a legújabb kihívás számomra az, hogy a gépeket pontosan megismerjem, ha szükséges, akkor cserét javasoljunk, ha szükséges akkor bővítést eszközöljünk, és a folyamatos karbantartás megoldását is a vállunkon visszük nap, mint nap.

Ez az új kihívás persze sokkal nehezebb lenne megfelelő szakmai támogatás nélkül, amit hála a jó égnek tökéletesen megkapunk az umwelt csapatától. A legutóbb például egy altalajlazító beszerzésében nyújtottak felbecsülhetetlen segítséget. Nem csak annak terén számíthatunk rájuk, hogy gyorsan hozzánk kerüljön a kiválasztott típus, hanem a döntésben is hihetetlen jó tanácsokat és ötleteket tudnak nyújtani számunkra. Iszonyatosan élvezem ezt a munkát, és hála a jó égnek már a szüleim is látják, hogy ezt szeretem csinálni és erre termettem. Most már csak a céges kihívásokkal kell megküzdenem.