Új házunk első kellékei

Vannak olyan dolgok az ember életében, amit nem hogy el sem tudott volna képzelni évekkel ezelőtt, hanem bizony esetleg kategorikusan ki is jelentett, hogy sosem fordulhat elő. Nálam például ilyen volt a kertes ház. Én ugyanis emeletes házban nőttem fel és fogalmam sincs, vagyis nem volt, hogy mit kell tenni egy kerttel vagy hogy egy kertes házzal milyen feladatok vannak, azokat hogyan kell megoldani, és nem mellesleg én mindig is biztonságosabbnak éreztem az emeletes ház adta védelmet. Persze aztán összekerültem a párommal aki ma már a férjem, és hát azt kell mondjam, hogy ezt a véleményemet és hozzáállásomat teljesen meg is változtatta, hiszen ő kertes házban nőtt fel és azt mondta nekem, hogy a gyerekeinket nem foszthatjuk meg annak az élményeitől. Én nagyon szeretem őt, és persze mindenben támogatom is, ám ebben elég sokáig vitatkoztunk, mire végül beadtam a derekamat a kérésének.

Így eshetett meg, hogy bár én mindig is kijelentettem, hogy biztos hogy nem fogok kertes házba költözni, ma már azt tervezgetjük, hogy hogyan nézzen ki a kert, vagy hogy a kerti kiülő pontosan hol legyen és hát persze folyamatosan alakítunk és felújítunk, aminek ma már a végét látjuk, és néhány bútor már a helyén is van, szóval nemsokára a költözés lehetősége is elér minket. Meg kell mondjam őszintén, hogy már most értem hogy mire gondolt a férjem amikor azt mondta, hogy a gyerekeknek szüksége van a kertre és a szabadságra, persze ő is tudja, hogy én miért fáztam a kertes háztól, hiszen rengeteg munka és teendő van egy ilyen otthonnal.

A legeslegelső hiány cikk, ami előfordult nálunk a fúrógépek világágából került elő, hiszen semmi de semmi világítás nem volt a kertben és az udvaron, úgyhogy számtalan lámpát kellett elhelyezni a homlokzaton, de azt is ide sorolhatom, hogy a házban a vezetékek elvezetése hagyott némi kívánni valót maga után és ehhez is fúró segítsége szükségeltetett. Persze aztán rájöttünk, hogy jól fog jönni a kezdetekkor egy hőlégfúvó is, hiszen még nem volt fűtés, és a belső munkálatok zajlottak, a hideg pedig nem barátunk, ezért sokat használtuk és biztos vagyok benne hogy továbbra is lesz helye a házban, egy-egy hidegebb szobában, mert nagyon fázós vagyok.

Összességében tehát azt mondhatom, hogy bár tény hogy nagyon sok feladat és kicsit több feszültség is hárult ránk a ház miatt, de megértem és már szeretem is a férjem hozzáállását ahhoz, hogy a keres ház a gyerekek nagy álma, s mi több, már imádok a teraszon üldögélni és csak élvezni a kert csendjét és szépségét. A feladatokat pedig együtt megoldjuk, ami összekovácsol minket, persze nem lenne ennyire könnyű dolgunk a fabrikshop.hu csapata és oldala nélkül, de hála a jó égnek rájuk találtunk, és így könnyen és egyszerűen, minőségi szerszámokat tudunk beszerezni a házhoz és annak minden feladatához is.