Ha te is bajban vagy

Én világ életemben arra készültem, hogy megcsinálok egy olyan karriert, amire én is és a szüleim is büszkék lesznek, anyagilag is kifizetődő lesz, és bizonyára a beosztottjaim is szeretni fognak, mert nem a szokásos zsémbes és undok vezető szeretnék lenni, hanem az, aki érti a humort is, de ha komolyságra van szükség, azt is megkapja az embereitől. Aki következetes, és bár követel, de nem válik egy rideg és emberileg érzéketlen robottá, akit rángat a vezetőség, hanem ügyesen lavírozik ezek közt a kötelezettségek között, és sikerre viszi nem csak a cég adott szegmensét, de a saját csapatát is. Azért vágyom erre, mert én mindig is egy ilyen főnököt szerettem volna, és bár teljesen ezekkel a paraméterekkel sosem kaptam vezetőt, de nagyon hasonló főnökben volt részem, akinek a mai napig is nagyon sokat köszönhetek, és rengeteget tanulhattam tőle. Nem hinném, hogy sikerült volna elérnem a terveimet, ha nem őt kapom a második pozíciómban vezetőnek.

Most már ott állok ennek az álomnak a kapujában, hiszen a pozíciót elnyertem, és a csapatom is kialakult, az irodám is készen van, el kell foglalni a helyem és megvalósítani azt, amit én példaként láttam ettől a vezetőmtől. Ha már legalább annyira sikerülni fog, mint neki, én maximálisan elégedett és boldog leszek – és azt gondolom, hogy a beosztottjaim is.

El is döntöttem, hogy szeretnék majd valamit az irodámba, ami emlékeztet rá, amiről eszembe jut az a fajta eszmeiség, higgadtság és energikus vezetés, amit tőle láttam, de nem annyira direkt, hogy azt más is felismerje. Nem szeretnék tehát egy közös képet vagy bármi ennyire konkrét dolgot. Aztán szembe találtam magam a vászonképek világával, és eszembe is jutott, hogy ez a főnököm imádta a Balatont. Rengeteget ját le a nagy tóhoz, és imádta mesélni az ott átélt eseményeit. A vitorlázásokat, az unokákkal töltött időt, és azt, hogyan csinosítja a kis nyaralóját, ami Tihany közelében volt neki. Éppen ezért, az irodám falára hogyan is kerülhetne más, mint egy gyönyörű színezésű és tökéletes kivitelezésű vászonkép a Balatonról. Már most tudom, hogy imádni fogom, pedig csak alig néhány perce adtam le a megrendelést a szalaibalazs.hu oldalon. Mint egy gyerek, annyira várom hogy megérkezzen.