A férjem új kedvence

Egy nő életében vannak kardinális dolgok. Ilyenek a ruhák, cipők, ékszerek, smink, hajtermékek. Természetesen minden nő más, más dolgok válnak a legfőbb rigolyáivá és más dolgokat helyez kicsit másképp, de egy biztos, a cipő általában valamilyen módon mindig szerepel a listában. Vagy gyűjtő a nő, és már alig várja, hogy beszerezhesse a következő darabot, pedig még ki sem lépett az üzletből, vagy nem igazán szeret vásárolni, és ezért a meglévő darabokra rendkívül figyel, és próbálja megóvni azokat mindentől, hogy minél tovább, sok-sok éven keresztül tudja őket hordani.

Én a második csoportba tartozom. Nem igazán szeretem lecserélni a cipőimet, mert egyrészt, ha szükségem van rá, sosem találok olyat, ami megfelelő is lenne, és még meg is tudnék tenni benne tíz méternél többet, másrészt nagyon időigényes és nem mellesleg drága mulatság. Igyekszem tehát mindentől óvni a cipőimet, vigyázni rájuk, és nem elhanyagolni őket. Ezutóbbi nem is lehet kérdés. Minden ápolást megkapnak, ami csak lehetséges.

Amióta azonban elkezdtem vezetni ez nehezebbé vált, mert a szőnyeg és a kárpit teljesen szétszedi a cipőim sarkát a folyamatos vezetéssel. Megoldotta a problémámat azonban a heelgood cipősarokvédő. Ez a kis találmány teljesen tökéletes védelmet nyújt az autóban bármelyik cipőm számára, legyen az magas sarkú vagy lapos talpú.

A minap pedig a férjem is észrevette rajtam az egyiket, amit nem is csodálok, mert irtó divatosak és színesek ezek a kis védőanyagok, és hát megkérdezte, mégis mi ez az új őrület. Elmeséltem neki, hogy mióta hordom ezeket, egyik cipőm sem sérül. Még a Converse se. Azonnal rá is kérdezett, hogy lehet-e kapni feketében, mert bizony akkor ő is kipróbálná, mert az autó az ő elegáns cipőit is sorra teszi tönkre, és hát nálam már csak ő utál jobban vásárolni. Ki is próbálta, és meg is szerette. Azóta már ez az új kedvence. Mindenhol azt meséli mennyire hatalmas találmány és milyen nagyon megkönnyíti egy folyamatosan vezető férfi életét, még akkor is, ha nem csak elegáns cipőket hord.