A kisfiam legújabb játéka

Ki ne ismerné az érzést, amikor megszületik az első családtag, a legkisebb trónörökös, aki már egy évesen olyan játékokat talál ki, amivel a szüleit az őrületbe tudná kergetni. Bizony, mert most az az új mániája, hogy megfigyeli, mik azok a tárgyak, amiket a legtöbbet használunk, és amikor nem figyelünk játékból eldugja őket. Mindenki akinek nincs gyereke most biztosan csak legyint, hogy nahát, és hogy nem lehet megtalálni valamit amit egy egyéves gyerek eltesz, hát elmondom, hogy lehetetlen. Olyan dugi helyeket tud kitalálni a távirányítónak például, hogy valamelyik nap már vettünk egyet a tévéhez, mert három napi keresgélés után feladtuk a reményt is, hogy valaha meg fogjuk találni. Persze, jönnek a nagy ötletek, hogy visszahozza, nem hozza, vagy hogy meg kell kérdezni hova tette, és megmutatja, de elmondom, hogy nem mutatja meg. Sőt! Ha véletlen megtalálunk valamit kihívásnak tekinti.

Nyilván ez neki játék, és megpróbáljuk érzékeltetni vele, hogy nem jó játék, de elég nehéz. Mindenestre például a távirányító új, az airpods tok pedig rendelés alatt van, mert hogy azt is sikerült valamilyen annyira kidolgozott, rafinált helyre tennie, hogy két napja nem találom. Nem akartam megkockáztatni, hogy elvesztem valamelyik fülhallgatót, így rendeltem egyet a baseusshop.hu oldaláról. Remélem a mai nap meg is érkezik, mert már most teljesen elfáraszt, hogy arra figyeljek, hova, melyik fiókba vagy zsebbe teszem a kis egységeket.

Természetesen a leszoktató haditerv már előállt, mert sikerült az egyik kedvenc játékát eldugni, és ha én meg is törnék, de nem én tettem el, hanem az apja, akinek valamelyik nap az autó pótkulcsát kellett megkeresni, tehát biztos, hogy csak akkor adja vissza neki, ha ő is előad legalább párat az elcsent dolgok közül. Jó dolog ez a gyereknevelés, csak sok türelem és leleményesség kell hozzá.